המטבח הוא לא רק מקום להכין אוכל, אלא גם מיקום מרכזי של הבית ומקום שבו אנחנו מבצעים הרבה פעילויות במהלך היום.
עיצוב מטבח יכול להשפיע על חוויית החיים שלנו וליצור חלל נוח ומרגיע לפעילויות השוטפות שלנו.
הנה כמה נקודות חשובות לקחת בחשבון בעת תכנון מטבח מיטבי:
תכנון המקום - לפני שאתם מתחילים לתכנן את העיצוב החדש של המטבח, תכננו את המקום הזמין לבניית המטבח החדש. יש לוודא שיש מספיק מקום לכל המכשירים והאביזרים שצריך לאחסן במטבח, וכן יש לקחת בחשבון את השטח הפנוי לפעילויות שוטפות, כמו הכנת אוכל וניקיון.
תכנון התאורה - תאורה טובה היא חשובה במיוחד במטבח.חשוב לבחור בתאורה יעילה ופונקציונלית לכל חלקי המטבח כגון אזור הבישול, אזור השטיפה וכן להשתמש בתאורה יצירתית ליצירת אפקט מרשים.
תכנון מכשירי המטבח
כאשר אנו מתכננים את המטבח, חשוב להתייחס למכשירים המצויים בו כי הם מהווים חלק בלתי נפרד מהפעילויות המתרחשות במטבח. עם זאת, בחירת המכשירים הנכונים יכולה לקבוע את פרק המחיר של המטבח ולשפר את חוויית השימוש בו.
הנה כמה נקודות חשובות לקחת בחשבון בעת תכנון המכשירים במטבח:
מקרר - מקרר הוא המכשיר החשוב ביותר במטבח. בעת בחירת המקרר, חשוב לבחור בגודל המתאים לצרכים של הבית (נפח המקרר, מספר המדפים, מקרר עם מקפיא וכו'). כמו כן, יש לקחת בחשבון את מיקום המקרר במטבח כדי לוודא שהוא נגיש ונוח לשימוש.
כיריים – בחירת סוג וגודל הכיריים הם גורמים חשובים לא פחות. יש לבחור בכיריים המתאימות לסגנון הבישול והצרכים של הבית. כמו כן, יש לראות שאנחנו ממקמים את הכיריים כך שלא ייתפס לנו כל המקום במטבח ולוודא שנשאיר לעצמנו משטח עבודה לבישולים.
מדיח כלים - בחירת גודל המדיח הינה נקודה מרכזית בתכנון המטבח. יש לוודא שהמדיח מתאים לגודל המטבח ולמספר האנשים בבית. המדיח צריך להיות בגודל שנוח לשימוש ויתאים לכמות הכלים המסופקים במטבח.
התנור – חשוב לבחור תנור שיתאים בגודל המתאים לצרכי הבית שלא תיווצר בעיה עם נפח ומשקל המזון.כמו כן, מומלץ לקנות תנור שמשלב כמה שיותר פונקציות כגון חימום, גריל, צלייה אפייה וכו'..
כיור – יש להתייחס לחומר ממנו מיוצר הכיור וליתרונות ולחסרונות שלו, לראות שהוא מותקן בהתקנה שטוחה (מונעת היווצרות של לכלוך בין חיבור הכיור למשטח העבודה), חלוקת בשר-חלב במידה וצריך ולהחליט אם עושים טוחן אשפה או לא (צריך לעשות הכנה מוקדמת).
תכנון התקציב - חשוב לציין כי תכנון מטבח עלול לכלול הוצאות רבות ומשמעותיות, לכן חשוב לקחת בחשבון את התקציב. מומלץ להגדיר תקציב מראש לפי תתי-קטגוריות:
ארונות המטבח.
משטח העבודה.
מכשירים ואביזרים.
תכנון אי במטבח – לפני קבלת ההחלטה אם משדרגים לאי במטבח צריך לחשוב על הנק' הבאות:
יש מספיק מקום מעבר אם נייצר אי?
במידה ונרצה שהאי ישמש אותנו כמשטח עבודה יש לדאוג מראש שהוא עשוי מחומר המתאים לכך.
במידה ונרצה שהאי ישמש כשולחן אוכל צריך לראות שיש מספיק מקום למעבר בין הכיסאות לבין הסלון.
לסיכום, תכנון המטבח דורש מאמצים רבים ואסור להקל בו ראש. תכנון מקדים נכון יכול לחסוך הרבה כסף ולהיות פונקציונלי ונוח לשימוש.
חברתנו עובדת עם הספקים המובילים בשוק ועדיין אנחנו ממליצים לכם לגלות צרכנות נבונה ולעשות השוואת מחירים אצל ספקים נוספים כדי להתמקח על המחיר ולהשיג את התוצאה הטובה ביותר עבורכם.